Gentlemen of Sweden

 • Gentlemen of Sweden finns av en enkel anledning. Sveriges manliga befolkning förtjänar en okomplicerad, grön och lokalproducerad hårvårdslinje som är snäll mot håret och som låter personligheten få fritt spelrum – utan konstigheter.

  Det är viktigt att inte nöja sig. Gentlemen of Swedens sortiment är under ständig utveckling och utformas tillsammans med frisörbranschen i Sverige. Vi fokuserar på att göra miljövänliga och smarta produkter som gör ditt val enkelt.

  /Loui Johansson

  Gentlemen of Swedens grundare Loui Johansson kan det här med hårvård. Han började redan som barn inse vikten av ett välvårdat hår genom att följa med sin mor till hennes frisersalong i Skene utanför Borås.

  Steget till att senare själv plocka upp saxen och börja skulptera fram genomarbetade frisyrer var därför inte långt. Och han insåg snart att det fanns stor utvecklingspotential för den manliga delen av frisörbranschen. Speciellt när det kom till stylingprodukter.

  Efter många år som frisör på salonger runt om i Sverige kunde Loui konstatera att de enda hårvårdsprodukterna för män värda namnet fraktades långväga ifrån – de reste bokstavligen över åtminstone halva klotet.

  Därför växte sig tanken på en egen miljövänlig och högpresterande hårvårdslinje för alla typer av hår, tillverkad i Sverige, allt starkare och 2013 började arbetet med Gentlemen of Sweden på allvar.

  I dag finns två produkter; ett milt schampo som gör dig skogsfräsch, liksom ett hårvax som gör håret precis så formbart som du vill ha det och fler produkter är under utveckling.

  Tillverkningen sker i Malmö vilket minimerar miljöpåverkan genom korta fraktvägar och full kontroll över produktionen. Gentlemen of Swedens fokus ligger på att kunna erbjuda svenska män en så grön, okonstlad och högpresterande produkt som möjligt.

  Allt annat vore att krångla till det.

  Läs om våra produkter
 • wood_creature2

bottom_logo