Om oss

vår historia

Gentlemen of Sweden® grundades redan 2012 med mål att skapa naturliga hår- och skäggprodukter för män.

Nu, ett decennium senare, efter att bolaget sett flera olika ägare är vi stolta över att kunna säga att vi äntligen har hittat hem. Bakom Gentlemen of Sweden och dess produkter står numera trion, Kenneth Johnsson, Petter Lundqvist och Tony Johansson som tillsammans har nära 100 års branschvana.

Bolaget Gentlemen of Sweden AB är ett svenskt företag med huvudkontor i Stockholm. Bolagets historia sträcker sig tillbaka till 2012 då det grundades och har sedan dess renodlats till att endast utveckla, producera och sälja medvetna produkter till män.

Gentlemen of Sweden AB ägs i sin helhet av Petter Lundqvist och Tony Johansson.

Kenneth 40 år inom frisör- och barber-branschen utbildade sig till frisör i London en gång i tiden. Han är bolagets produktspecialist och master barber och det han inte kan om hår- och skäggvård är inte värt att kunna. Det är kanske därför han har varit ansvarig domare så många gånger för Barber Suppliers tävling, Årets barberare, Copenhagen Barber Battle och Head2Head Barber Challenge. Kenneth med sitt skickliga och talangfulla team utvecklar våra produkter som passar lika bra i en professionell salong som hemma i badrummet.

Petter Lundqvist som tidigare har arbetat med försäljning och service av frisör- och barberutrustning. Om du arbetat med Wahl eller Moser i Sverige har du garanterat haft med Petter att göra. Petter tar hand om Gentlemen of Swedens kunder, både stora och små, tillsammans med Kenneth.

Tony Johansson sköter om tekniken och processerna bakom Gentlemen of Sweden, man hittar honom i regel med sin laptop och en kopp kaffe. Tony har mer än 10 år under bältet inom e-handel, kundtjänst och processoptimering utöver det har han även arbetat nationellt och internationellt inom finanssektorn med informations- och IT-säkerhet på senior nivå.

De som arbetar på och för Gentlemen of Sweden håller våra fyra värdeord, kvalitet, ansvar, respekt och professionalism högt. De är ryggraden i bolaget och grunden i allt vi gör oavsett om det handlar om att ta fram nya produkter, paketering eller kundtjänst.

Gentlemen of Sweden strävar alltid efter att bli bättre och arbetar därför löpande med att granska vårt arbete och gör vårt allra bästa att minska avtrycket på vår natur. Vi använder enbart återvinningsbara flaskor, korkar och packmaterial. För att minska både transporter och resor så ligger hela vår produktion självklart i Sverige.

Petter Lundqvist

VD och sälj

Tar hand om alla våra kunder och leverantörer, stora som små.

Kenneth Johnsson

Produktutveckling

Vår Master marber och expert på hår och skägg,
utvecklar nya produkter och hjälper våra kunder.

Tony Johansson

Projektledning, teknik och media

Drivs med kaffe och ser till att allt som har med teknik
och media att göra fungerar som det är tänkt.

Kvalitet

Gentlemen of Sweden strävar alltid efter högsta möjliga kvalitet inom allt från skapandet av produkter för dagligt bruk till relationer med både kunder och leverantörer.

Ansvar

Gentlemen of Sweden tar ansvar och ägande av hela kedjan från skapandet av de produkter och tjänster som bolaget tillhandahåller hela vägen till kund för att säkerställa att både kunder och leverantörer får samma kvalitet och upplevelse.

Respekt

Gentlemen of Sweden främjar gentlemannens värderingar och vi anser att respekt är en viktig aspekt i alla relationer. Respekt för våra kunders och leverantörers behov samt för vår miljö och varandra.

Professionalism

Gentlemen of Sweden strävar efter att vara en förebild för andra företag genom att visa upp hög professionalitet i allt företaget gör, från produktdesign till marknadsföring och kundservice.