Försäljningsvillkor

På Gentlemen of Sweden har vi som ledstjärna att bemöta våra kunder, leverantörer och samarbetspartners gentlemannamässigt. Det betyder att om du har några som helst frågor, problem eller förslag till förbättringar tveka inte att höra av dig så ser vi till att hitta en gemensam väg framåt. Nedan hittar du all tråkig information som vi är juridiskt bundna till att ha med, vi har delat upp den i en kortfattad del och en med mer detaljerad information för att underlätta för dig.

Först av allt så gäller nedanstående text endast konsumentköp och inte köp gjorda av företag. Har du beställt som företag ber vi dig kontakta vår kundtjänst så får du hjälp.

Kortfattat

Ägare
Hemsidan gentlemenofsweden.se ägs av bolaget Gentlemen of Sweden AB.

Tryckfel
Skulle tryckfelsnisse vara framme på sidan och något inte är helt rätt så gör vi vårt bästa för att rätta felet, skulle vi satt fel pris på en vara så kan vi neka köpet om det är för uppenbart för lågt samtidigt som vi gör vi självklart en återbetalning om vi märker att det skulle vara för högt.

Pris
Alla priser är ink. moms och om frakt tillkommer ser du det i kassan.

Bekräftelse
Vid en beställning skickar vi ut en bekräftelse via mail, den eller kopia på faktura gäller som kvitto. Har du inte fått något mail inom en timme ber vi dig kontakta vår kundtjänst.

Under 18år
Vi säljer inte till minderåriga utan målsmans medgivande.

Återköp och reklamation
Kontakta kundtjänst så får du all hjälp du beöver och vill du läsa mer så hittar du all information om återköp och reklamationer >> här << (öppnas i ny flik)


Detaljerat

Allmänt

Gentlemen of Sweden AB med organisationsnummer 556911-3219, äger gentlemenofsweden.se. Kontaktuppgifter och övrig relevant bolagsinformation hittar ni här.

Nedanstående köpevillkor gäller när du som konsument beställer från Gentlemen of Sweden AB via https://gentlemenofsweden.se

Genom att slutföra en beställning godkänner du de vid tiden för beställningen publicerade villkor som anges nedan och intygar att de uppgifter du lämnar om dig själv är korrekta.

Så snart din beställning är genomförd skickar vi ut en orderbekräftelse till den e-postadress som angavs vid beställningen. Är något fel i orderbekräftelsen ber vi dig kontakta vår kundtjänst omgående. Den vanligaste anledningen till att du inte fått en orderbekräftelse är att en felaktig mejladress har angivits eller att orderbekräftelsen har hamnat i skräpposten. Hittar du inte din orderbekräftelse ber vi dig kontakta vår kundtjänst.

Reservationer

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel samt slutförsäljning av produkter. Exempel på tryckfel kan vara produktbeskrivning, produktens tekniska specifikation, innehållsförteckningar, bruksanvisningar, felaktiga priser eller felaktig information angående om en vara finns i lager. Gentlemen of Sweden har rätt att justera eventuella felaktigheter och ändra information utan separat meddelande. Gentlemen of Sweden har ingen förpliktelse att leverera varor med felaktig prissättning.

Alla bilder ska främst uppfattas som illustrationer och kan därmed inte garanteras exakt återge varans exakta utseende. Detta inkluderar även nyanser på produkter, den verkliga nyansen kan variera beroende på ljussättning, hudton mm.

Gentlemen of Sweden ansvarar ej för information som kommer från en tredje part.

Priser

Samtliga priser på gentlemenofsweden.se visas inklusive 25 % moms om du inte är inloggad som företagskund. Inga extra kostnader utöver eventuell frakt tillkommer. Efter beställning skickas ett e-mail ut till köparen med detaljerad information om köpet. Din orderbekräftelse/faktura gäller som kvitto

Rabatter

Rabattkoder gäller endast på icke redan rabatterade varor.

Försäljning till minderåriga

Köp från personer ej fyllda 18 år godkänns ej utan målsmans tillstånd.

Frakt och leverans

Gentlemen of Sweden kan för närvarande endast leverera inom Sverige.

Fraktkostnaden visas i kassan innan du bekräftar köpet, vi tillämpar en fast fraktavgift på 59kr om du beställer för under 500kr och gratis frakt om du beställer för mer. Vi erbjuder leverans med Bring, Schenker och Postnord.

Leveranstiden är inom 2-5 arbetsdagar. Under sommar-, jul-ledigheter samt vid event som Black Friday etc. kan leveranstiden påverkas. Märker vi att en beställning försenas kontaktar vi dig självklart omgående.

Outhämtade paket

Vi förbehåller oss rätten att ta ut en kostnad på 199kr för ej uthämtade paket för att täcka kostnader för administrationen av returpaketet såsom pack, plock, returfrakt etc.

Återköp och reklamation

All information om återköp och reklamationer hittar du >> här << (öppnas i ny flik)

Cookies

gentlemenofsweden.se använder cookies som är små textfiler som kan användas av webbplatser för att göra en användares upplevelse mer effektiv.

Vi använder enhetsidentifierare för att anpassa innehåll på hemsidan och annonser till våra besökare, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Identifierare vidarebefordras även med information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Force majeure

Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att vi befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Distansköplagen

Länk till “Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler” (Distansavtalslagen) – https://lagen.nu/2005:59

Länk till Konsumentverket sida om distansavtal och köp utanför affärslokaler – https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-foretagare/lagen-om-distansavtal-och-avtal-utanfor-affarslokaler/

Tvist

Vi strävar alltid efter att du ska känna dig nöjd med ditt köp hos oss så om du har några som helst klagomål eller anspråk ber vi dig först kontakta kundtjänst och kan vi inte hitta en gemensam lösning följer vi alltid Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Allmänna Reklamationsnämnden nås antingen via hemsidan www.arn.se eller via adress Box 174, 101 23 Stockholm.

Om du har några som helst frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.


Senast uppdaterad: 2023-06-11