Vi tittar närmre på vaxet från Gentlemen of Sweden


Under åren som gått sedan Gentlemen of Sweden först lanserades har ett par olika versioner av hårvax för män, och en och annan klåfingrig fru och flickvän, tillverkats. Det hela började med det “gröna vaxet” i mitten av förra decenniet och strax efter det följde även det “svarta vaxet”.

Gentlemen of Sweden Grönt Vax

När det gröna vaxet från Gentlemen of Sweden skapades var det tänkt för män med lite kortare hår och det var tillverkat efter den tidens principer för att vara bli ett av de bästa vaxen för män och även de frisörer som valde att arbeta med det. Det var stabilt och höll frisyren på plats hela dagen samtidigt som det gick utmärkt att styla om under dagen (även dag två har jag hört från några kunder).

Bild på Gentlemen of Sweden Svarta Vax

Allt eftersom tiden gick så kom önskemål om ett hårvax med ytterligare hållfasthet och styrka och det var då det svarta vaxet, “creamy concrete” skapades. Det var fyllt med fibrer för att gjuta frisyren på plats.

Bild på Gentlemen of Sweden vax Firm Hold Paste och Natural Matte Paste

Det har hänt mycket sedan 2015, det syns inte bara på bolaget i sig utan även på våra vaxer. I skrivandets stund har vi två olika vaxer en Firm Hold Paste och en Natural Matte Paste. Av de två är Firm Hold Paste det som påminner mest om Gentlemen of Swedens gröna vax från förr. Det vi ändrat är att vi valt att bli helt veganska och det har gjort att vi plockat bort samtliga animaliska ingredienser i det gamla “gröna vaxet”, vi har även tillsatt trollhassel och nässelextrakt för att din hårbotten ska må bra samtidigt som vi ändrade doftprofilen en aning till att gå mer mot pinje/eukalyptus, kummin/mint och trä för att skapa en maskulin doft som är lite friskare och fräschare doft.

För dig som vill läsa mer om våra dofter och doftprofiler så hittar du all information bakom
https://gentlemenofsweden.se/vara-dofter/

Det svarta vaxet med fibrer i som vi hade förr har vi inte längre kvar, det är dock inte omöjligt att det kommer något liknande framöver men det får framtiden utvisa.

Vårt andra vax Natural Matte Paste är en lätt vattenbaserad paste som ger ett mer naturligt stylingresultat, vaxet ger en flexibel mediumstadga som gör håret mer levande och naturligt och inte så uppenbart stylat. De aktiva ingredienserna som hjälper oss är caolinlera, bentonitlera och castorolja. Självklart har vi både nässelextrakt och trollhasselextrakt i vår Natural Matte Paste också.

Använder du vår Natural Matte Paste i fuktigt hår får ditt hår en mer lättsam och mjuk look till skillnad mot om du använder det i torrt hår då resultatet blir fastare med mer kontroll.

Lämna ett svar